MENI
8.7.2009

Potpisano Pismo namjere između Misije OSCE-a i Parlamentarne skupštine BiH o preuzimanju projekta "Otvoreni parlament" u odgovornost Parlamentarne skupštine BiH



Povodom preuzimanja projekta "Otvoreni parlament" u odgovornost Parlamentarne skupštine BiH  danas je upriličena ceremonija potpisivanja Pisma namjere između Misije OSCE u BiH i Parlamentarne skupštine BiH.

U ime Parlamentarne skupštine BiH,  Pismo namjere potpisao je Aljoša Čampara, sekretar Zajedničke službe i u ime Misije OSCE-a, Trefor Williams, Direktor Odjela za demokratizaciju. Tokom ceremonije gostima se obratio Beriz Belkić, najaktivniji učesnik projekta "Otvoreni parlament" i predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH, ambasador Garry Robbins, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovine i Jan Zlatan Kulenović, predstavnik Omladinske informativne agencije (OIA), partnera u realizaciji projekta.
Misija OSCE u BiH pružala je snažnu podršku Parlamentarnoj skupštini BiH u realizaciji projekta od njegovog početka, 25.05.2005. godine. Od tada pa do danas PSBiH je posjetilo više od 5.200 mladih iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i iz 29 zemalja a njihovi domaćini bili su i sa njima su debatirala 42 poslanika i delegata. Tokom edukativnih posjeta snimljeno je 57 debatnih emisija "Otvoreni parlament". 
Inače, "Otvoreni  parlament" je prvi i za sada jedini projekat organiziranih grupnih posjeta jednoj instituciji vlasti u Bosni i Hercegovini. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću